Wessel Peeters

Docent en onderwijskundige die dagelijks bezig is met lessen, veranderkunde en onderzoeken naar effectief leren. Specifiek houd ik mij bezig met onderwerpen als formatief evalueren, curriculumontwerp, didactiek en leerstrategieën.

Met mijn ervaring, kennis en expertise help ik docenten(teams) in alle soorten onderwijs zich te ontwikkelen op die thema’s. Daarbij laat ik graag zien dat je al door kleine aanpassingen in je lessen meer ruimte kan bieden aan leren als continu proces, eigenaarschap en maatwerk.

Wat doe ik?

Onderwijskundige

Als onderwijskundige ben ik werkzaam bij de opleiding Pabo en Toegepaste Psychologie aan de HAN. Daar ondersteun ik beide opleidingen oa. bij didactiek, curriculumontwerp en toetsing.

Docent

Ik heb 9 jaar voor de klas gestaan als docent maatschappijleer, mens en maatschappij en loopbaanbegeleiding. Hierbij heb ik lesgeven aan vmbo basis - havo.

Workshops, lezingen en blogposts

Door middel van lezingen, workshops en blogposts hoop ik docenten te inspireren om hun onderwijs te verbeteren. Daarbij staat bij mij de combinatie tussen theorie en praktijk centraal

Innovatietrajecten en coaching

Mijn kennis, ervaring en expertise op het gebied van leren, lesgeven en veranderkundige combineer ik om docenten(teams) te begeleiden bij het verbeteren van hun onderwijs.

Projecten