Over mij

Hoi! Ik ben Wessel Peeters.
Van 2010 tot 2018 ben ik werkzaam geweest als docent Vmbo/Havo Mens en Maatschappij, Geschiedenis en Maatschappijleer op X11 media en vormgeving in Utrecht. Vanuit mijn interesse in onderwijsinnovatie heb ik vervolgens de Master Leren en Innoveren (2014) gevolgd, vanwaaruit ik mij heb beziggehouden met veel ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn het opzetten en coördineren van de Havo afdeling, de oprichting van de vakken Maatschappijkunde en Loopbaanbegeleiding, het coördineren van het datateam, het oprichten van een regionaal docentennetwerk en het ontwikkelen van het onderwijsconcept van de NUOVO school Academie Tien (2018).

Met als hoogtepunt de landelijk nominatie tot Leraar van het Jaar 2018, bemerkte ik steeds meer dat ik voldoening haal uit het begeleiden van docenten bij het werken aan beter onderwijs. Zodoende heb ik in 2018 de overstap gemaakt naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik als onderwijskundige opleidingen en docenten ondersteun bij onderwerpen als curriculumontwerp, didactiek, cognitieve psychologie, toetsing en onderwijskwaliteit.

Om te delen wat ik rondom onderwijs doe en tegenkomen ben ik in 2015 samen met Michiel Lucassen gestart met Vernieuwenderwijs. Eerst een klein blogje, nu een platform voor onderwijsinnovatie vanwaaruit wij met onze ervaring, kennis en expertise op het gebied van lesgeven en veranderkunde, scholen helpen te werken aan beter onderwijs. Dit doen we door workshops, lezingen, coaching en onderwijsadvies. Meer hierover kun je hier vinden.

Ik ben enthousiast, realistisch, positief kritisch, mensgericht en zie vaak kansen en mogelijkheid. Er is wat mij betreft dan ook geen one-size-fits-all oplossing voor goed onderwijs: het gaat om een goede balans tussen onderzoek en praktijk, en daar denk ik graag over mee.